Web Analytics Made Easy - Statcounter

چارچوب هماهنگی شیعیان عراق، که شامل گروه‌های سیاسی شیعه عراق به جز جریان صدر می‌شود، مجدداً درخواست خود را از دو حزب اصلی اقلیم کردستان برای دستیابی به توافقی بر سر یک نامزد برای پست ریاست جمهوری تاکید کرد.

به گزارش ایران اکونومیست، به نقل از شفق نیوز، محمد الصهیود،‌ نماینده ائتلاف دولت قانون و عضو چهارچوب هماهنگی گفت: امیدواریم که نیروهای سیاسی اقلیم کردستان عراق بتوانند بر سر انتخاب نامزدی میهن پرست و به دور از حزب‌گرایی،  جهت تصدی پست ریاست جمهوری به توافق رسند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

الصهیود فراخوان چارچوب هماهنگی را از دو حزب کرد، یعنی حزب دموکرات کردستان و اتحادیه میهنی، برای دستیابی به تفاهمات نهایی و ارائه یک نامزد مورد توافق و سوق دادن نامزد به جلسه رای‌گیری تجدید کرد.

وی افزود: در صورت عدم توافق بر سر یک نامزد و معرفی دو یا چند شخصیت برای ریاست جمهوری، نزدیک‌ترین نامزد به رأی چهارچوب‌ هماهنگی از اتحادیه میهنی کردستان خواهد بود چراکه سابقا چهارچوب هماهنگی اتئلاف راهبردی با اتحادیه میهنی کرستان داشت.

در همین راستا حزب دموکرات کردستان پایبندی خود به انتخاب نامزدی برای سمت ریاست جمهوری را تجدید کرد و به گفته مهما خلیل، معاون ریاست این حزب، تفاهم‌ها و گفتگوهای گسترده‌ای بین دو حزب اقلیم برای حل بحران انتخاب نامزد پست ریاست جمهوری عراق صورت گرفت.

خلیل در گفت‌وگو با خبرگزاری شفق نیوز از افشای جزئیات بیشتر از مذاکرات دو حزب کردی خودداری کرد و گفت که رهبری مرکزی حزب متولی این پرونده است و ما به هر تصمیمی که صادر شود، پایبند خواهیم بود.

در فوریه گذشته، حزب دموکرات کردستان نامزدی ریبر احمد، وزیر داخلی اقلیم کردستان را برای تصدی پست ریاست جمهوری عراق اعلام کرد.

اتحادیه میهنی کردستان از زمان سرنگونی رژیم گذشته در سال ۲۰۰۳، بر اساس عرف سیاسی که در جلسات گذشته دنبال شد، سمت ریاست جمهوری را برعهده داشت.

اما از نظر اعداد و ارقام، این واقعیت که حزب دموکرات کردستان در انتخابات پارلمانی اخیر ۳۱ کرسی پارلمان را به دست آورد، در حالی اتحادیه میهنی کردستان تنها ۱۷ کرسی را به دست آورد، ممکن است این بار معادله را برعکس کند.

حزب دموکرات می‌گوید که اتحادیه میهنی بدون رضایت بقیه نیروهای کرد، برهم صالح، رئیس جمهور فعلی عراق را برای این سمت مجددا نامزد کرده است.

با اینحال علیرغم برگزاری جلسات پی در پی دو حزب اقیلم کردستان عراق طی سه هفته گذشته برای بررسی پرونده انتخاب نامزد پست ریاست جمهوری، اکثر تلاش‌ها به نتیجه نرسید.

مقامات سیاسی در اربیل و سلیمانیه تاکید کردند که دلیل اصلی عدم دستیابی به توافق، عدم اعتماد بین دو طرف و شخصی سازی مربوط به امتناع بارزانی از تمدید ماموریت برهم صالح است.

در همین راستا یک سیاستمدار برجسته کرد در اربیل که نخواست نامش فاش شود، به العربی الجدید تأکید کرد که مذاکرات مجدداً بر سر انتخاب نامزدی برای تصدی پست نخست وزیر عراق با شکست مواجه شده است.

به باور این کارشناس کرد، حمله مقتدی صدر، رهبر جریان صدرعراق به برهم صالح و متهم کردن وی به امتناع از امضای قانون جرم‌انگاری عادی‌سازی با رژیم صهیونیستی، اصرار اربیل بر جایگزینی صالح را برانگیخت.

وی از تلاش‌های بافل الطالبانی، رهبر اتحادیه میهنی کردستان برای گنجاندن پرونده‌های داخلی اقلیم در مذاکرات خود با حزب دموکرات در خصوص جایگاه ریاست جمهوری، خبر داد.

از سوی دیگر، مهدی عبدالکریم، یکی از اعضای حزب دموکرات کردستان، تایید کرد که دو حزب در مورد نامزد ریاست جمهوری به هیچ توافق روشنی نرسیدند.

وی در گفت‌وگو با العربی الجدید توضیح داد که هر دو حزب به نامزد خود پایبند هستند و ادامه این وضعیت به این معناست که دو حزب تنها با نامزدهای خود به بغداد می‌روند و نمی‌توانند به نتیجه‌ای مشخص برسند. وی بیان کرد که ادامه این روند می‌تواند به ضرر این دو حزب باشد.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: عراق ، اقلیم کردستان عراق ، اتحادیه میهنی کردستان عراق ، حزب دموکرات کردستان عراق

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: عراق اقلیم کردستان عراق اتحادیه میهنی کردستان عراق حزب دموکرات کردستان عراق اتحادیه میهنی کردستان حزب دموکرات کردستان پست ریاست جمهوری اقلیم کردستان کردستان عراق انتخاب نامزد دو حزب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۸۰۹۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیروهای ارتش ترکیه مورد حمله عناصر «پ.ک.ک» قرار گرفتند

«حزب کارگران کردستان ترکیه» (پ.ک.ک) امروز (شنبه) از هدف قرار دادن یک تیم نظامی و یک فروند بالگرد ترکیه خبر داد.

به گزارش مشرق به نقل از رسانه‌های عراق، حزب کارگران کردستان ترکیه در بیانیه‌ای اعلام کرد: ۲۰ نظامی ترکیه در منطقه «عمادیه» با سلاح‌های سنگین مورد حمله قرار گرفتند.

طبق اعلام این گروه، یک بالگرد ترکیه نیز که قصد فرود در «شیلادزی» دهوک را داشت، هدف قرار گرفت و از فرود آن جلوگیری شد.

ترکیه مدت‌هاست به بهانه مقابله با عناصر گروه مسلح موسوم به پ. ک. ک که در فهرست تروریستی کشورهای ترکیه، آمریکا و اتحادیه اروپا قرار دارد، تمامیت ارضی عراق را نقض می‌کند.

بغداد بارها حملات ترکیه به شمال عراق را مصداق اشغالگری خوانده و بسیاری از مناطق شمال سوریه و عراق به دنبال حملات پیاپی ارتش ترکیه خالی از سکنه شده است.

دیگر خبرها

  • بوتسوانا درخواست انگلیس برای توافق ضد مهاجرتی را رد کرد
  • درخواست اسرای صهیونیست از نتانیاهو درباره پذیرش توافق آتش بس
  • نیروهای ارتش ترکیه مورد حمله عناصر «پ.ک.ک» قرار گرفتند
  • لحظۀ حملۀ پهپاد ناشناس به میدان گازی کورمورِ کردستان عراق
  • نشست خبری معاونت علمی ریاست جمهوری
  • بیمه سرمد میزبان جلسۀ عمومی شورای هماهنگی شرکت‌های بیمۀ استان اصفهان
  • پنج سناریوی عجیب انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا
  • روایتگری پیشمرگان مسلمان، اسناد ناطق روایت آزادسازی سنندج است
  • درخواست مشترک ۱۸ کشور از حماس برای توافق آتش‌بس
  • درخواست اتحادیه عرب برای اجرای قطعنامه آتش‌بس غزه